Vul de enquête in en geef je woonwensen door

Het plan

De Zaandriehoek bevindt zich op een unieke locatie in gemeente Wormerland; langs de Zaan en omringd met historische gebouwen. Het gebied wordt getypeerd door het landelijke en agrarische karakter van de polders en het industriële karakter van de Zaan. Deze kenmerken geven identiteit aan het gebied en zijn de uitgangspunten voor de gebiedsontwikkeling Zaandriehoek. De gebiedsontwikkeling zal voortbouwen op de aanwezige kwaliteiten waardoor de Zaandriehoek gaat bijdragen aan de aangename woon- en werkomgeving voor haar inwoners en bezoekers.

Plan

Projectontwikkelaars Dreef Beheer, Kondor Wessels Vastgoed, KondorWessels Projecten hebben afgelopen jaar de gronden van de Zaandriehoek verkregen en zijn een samenwerking aangegaan voor deze gebiedsontwikkeling. Zij hebben samen met AWG architecten een stedenbouwkundig plan gemaakt. Het woningaanbod bestaat uit circa 220 koop- en huurwoningen in het sociale, midden- en vrije sector segment. Ook is er ruimte voor een commerciële voorziening aan de Zaan.

Planning 

Nu er een stedenbouwkundig raamwerk ligt met de beoogde volumes, zullen architecten geselecteerd worden die het plan verder architectonisch uitwerken en de ontwikkeling op gebouwniveau vormgeven. Het definitieve stedenbouwkundig ontwerp zal volgens planning in het tweede kwartaal van 2022 worden afgerond. Het gebied zal in fasen worden gerealiseerd.

Jouw droomwoning aan de Zaan!

Ben je enthousiast over de locatie en wil je graag meedenken over jouw droomwoning? Meld je aan als belangstellende en vul hierna je woonwensen in via de enquete. Na het invullen van het formulier ontvang je een e-mail ter bevestiging.

» Woonwens enquête

Stedenbouwkundig ontwerp

Het stedenbouwkundig ontwerp van AWG Architecten uit Antwerpen vindt aansluiting bij de directe omgeving. Bestaande kwaliteiten in het gebied worden versterkt door rekening te houden met de historische bebouwingstypologie van pakhuizen aan de Zaan. Zichtlijnen op de Zaan in (semi-) openbare groene gebieden blijven behouden en worden versterkt waar mogelijk. De groene as die in het gebied wordt gerealiseerd biedt extra ruimte voor speelvoorzieningen en grenst aan de voordeuren en toegangen van tuinen van naastgelegen bouwblokken. Dit biedt mogelijkheden voor bewoners en omwonenden om te spelen en te ontmoeten Ook worden diverse delen in het gebied autoluw om zo de woon- en verblijfskwaliteit optimaal te benutten.

Divers aanbod

Er worden circa 220 koop- en huurwoningen in het sociale, midden- en vrije sector segment gerealiseerd. Het aanbod varieert van grondgebonden woningen, die in het middengebied aan de groene as zijn gelegen, tot kleine en grote appartementen die voornamelijk aan de Zaan zijn gelegen. Daarnaast komt er een commerciële ruimte van circa 400 m2 in de Zaanbocht die ruimte geeft aan ondernemers. Daarbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan restaurant en een ruimte waar bewoners en buurtgenoten elkaar kunnen treffen. De definitieve invulling moet nog worden bepaald.

Vogelvlucht, bovenaanzicht Zaandriehoek

Zaanbocht als publieke ruimte voor Wormer

Aanzicht van de Veerdijk aan de Zaan

Pakhuizen en het woongebied aan de Zaanoever

Merckenrif met een groen karakter

Autoluwe en informele woonstraat met veel groen

Ringweg met een stadse uitstraling

Autoluwe woonstraat met een groen karakter